JoomlaClock

Imieniny

25 Sierpnia 2019
Niedziela
Imieniny obchodzą:
Gaudencjusz,
Gaudenty, Grzegorz,
Ludwik, Luiza,
Michał, Sieciesław
Do końca roku zostało 129 dni.

Statystyka

odwiedzających: 12400907

Gościmy

Odwiedza nas 10 gości

Nagłówki RSS

powered_by.png, 1 kB

W skrócie...

Co polecamy...

1. W archiwum "Winiarz Zielonogórski" - nr 60. Zapraszamy do lektury. Wydanie papierowe jest dostępne w sklepie Winiarz.pl w Zielonej Górze przy ul. Osadniczej 6.

2. Zapraszamy do Muzeum Ziemi Lubuskiej w Zielonej Górze i zwiedzenia jego stałej, jedynej w Polsce, ekspozycji Muzeum Wina (http://mzl.zgora.pl/wystawy/muzeum-wina/).

3. Zainteresowanym odwiedzeniem naszego regionu polecamy "Lubuski Szlak Wina i Miodu", o którym piszemy w zakładce "Enoturystyka".

4. Wszystkie wydania  "Winiarza Zielonogórskiego" są dostępne do pobrania w "Archiwum Winiarza" w Menu Głównym.

 
 

Strona główna arrow Aktualności arrow Najnowsze arrow Szkolenia dla winiarzy
Szkolenia dla winiarzy PDF Drukuj E-mail
Napisał: WPW Vinaspora   
piątek, 03 lipiec 2015

WPW Vinaspora sp. z o.o. zaprasza na szkolenia:

 


 1. "Produkcja cydrów jakościowych" - Wieliczka 25 lipca 2015
Program:
1. Przydatność odmian jabłek uprawianych w Polsce do produkcji cydru jakościowego.
2. Rodzaje cydrów.
3. Ocena przydatności surowca i korekty .
4. Dobór drożdży i zagrożenia mikrobiologiczne.
5.Technologia produkcji cydru
6. Sprzęt do produkcji cydrów.
7. Chemia cydru - Podstawowe badania laboratoryjne.
8. Degustacja ilustrująca konsekwencje procesów technologicznych

Cena 300 zł/os.
Cena obejmuje szkolenie, materiały i wyżywienie.
Zainteresowanych prosimy o zgłoszenie do 15 lipca 2015 przez wysłanie emaila na adres , żeby zajęcia mogły się odbyć grupa musi liczyć co najmniej 15 osób.

2. "Praktyczne aspekty ekologii i biodynamiki w uprawie winorośli i produkcji wina" - Wieliczka - 8 sierpnia 2015

Program:
1. Podstawy rolnictwa ekologicznego i biodynamicznego.
2. Preparaty biodynamiczne - serce rolnictwa biodynamicznego (rodzaje, produkcja , stosowanie).
3. Przepisy prawne obowiązujące w rolnictwie ekologicznym.
4. Możliwości otrzymywania dotacji dla rolników i sadowników prowadzących gospodarstwo metodami ekologicznymi.
5. Winnica w okresie przechodzenia na system biodynamiczny.
6. Praktyczne zastosowanie preparatów biodynamicznych w winnicy.
7. Produkcja wina ekologicznego i biodynamicznego.
8. Organizacja gospodarstwa biodynamicznego - praktyczne rozwiązania.

Cena 370 zł/os.
Cena obejmuje szkolenie, materiały i wyżywienie.
Zainteresowanych prosimy o zgłoszenie do 31 lipca 2015 przez wysłanie e-maila na adres: , żeby zajęcia mogły się odbyć grupa musi liczyć co najmniej 15 osób.


 

Zmieniony ( piątek, 03 lipiec 2015 )
 
wstecz   dalej »
(C) 2019 Winiarze Zielonogórscy
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.

Pogoda w Zielonej Górze